miércoles, 9 de marzo de 2016

Homenaje a Elvira Godás en Sant Adrià de BesòsDones amb Iniciativa rinde homenaje a Elvira Godàs, que fue Presidenta de Honor de AGE, maestra de la República y del Besòs.

Dones amb Iniciativa de Sant Adrià de Besòs, en el context de la celebració del dia 8 de Març, vol retre un homenatge a la pedagoga, recentment desapareguda, Elvira Godàs i Vila. En l'acte que tindrà lloc el proper dimecres dia 9 de març a les 18:30 hores a la Biblioteca de Sant Adrià, Dones amb Iniciativa donarà a conèixer la vida i obra de la mestra de la República, que en tornar de l'exili de Mèxic va donar classes al barri del Besòs.

Elena Comorera, responsable de Dones amb Iniciativa de Sant Adrià explica com "hem volgut fer un homenatge als pedagogs i pedagogues, en especial dones  que durant la República van implantar i desenvolupar un projecte educatiu revolucionari, el més avançat de tota Europa, que va suposar la plena escolarització per primera vegada dels nens i nenes en un projecte educatiu, integrador, transversal, laic i mixte. Elvira, amb tota una vida dedicada a la pedagogia primer com a mestra de la República primer a Barcelona, les Borges i Figueres, després durant l'exili a Mèxic i de nou a Catalunya a Castelldefels i el Barri del Besòs, representa els homes i dones que van patir l'exili i la repressió i dels quals volem rescatar la seva memòria".

Segons Elena Comorera amb motiu d'aquest homenatge Dones amb Iniciativa presentarà "Una publicació que vol difondre la figura d'Elvira Godàs recollint la màxima informació possible de la seva vida i obra a partir d'estudis de Jordi Garcia i Farrero, Salomó Marquès, Margarita Carbó i Ferran Aisa. El llibre també recull informació a partir de les entrevistes que la pròpia Elvira va concedir a la revista el Temps en 2003, per el Documental "Sinaia, más allà del Océano" de Joan López Lloret en 2011 i la que Maite Gutiérrez li va fer en 2014 per a La Vanguardia, així com a partir de les entrevistes als seus fills Frederic i Venturian per el projecte "Fills i néts de l'exili republicà, mexicans a Catalunya" del Centre d'Estudis Socio-Laborals.

Des de Dones amb Iniciativa és distribuiran exemplars del llibre, que no es posarà a la venda, a les diferents biblioteques, arxius i centres educatiu per difondre la figura d'Elvira Godàs i s'iniciarà la demanda de incloure el seu nom al nomenclator de la ciutat de Sant Adrià.

No hay comentarios:

Publicar un comentario